Algemene Voorwaarden

Met deelname aan één van onze dagtochten aanvaardt u automatisch de voorwaarden van Theme Park Travel

Aansprakelijkheid ten aanzien van de boeking
De hoofdboeker (de 1e persoon op de boekingsbevestiging) is eindverantwoordelijk voor de afwikkeling en de betaling van de gehele boeking. Verder verloopt ook alle communicatie over de boeking via de hoofdboeker.

Reisdocumenten
U dient altijd in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Let wel: iedere reiziger dient zelf zorg te dragen voor het in orde zijn van de geldige reisdocumenten. Zorgt u ervoor dat u deze documenten in uw handbagage heeft. Een rijbewijs is géén geldig reisdocument. Hebt u geen Nederlands reisdocument, dan dient u zelf bij de desbetreffende instanties te informeren of uw buitenlandse document een geldig reisdocument is voor het land van bestemming.
LET OP: Vanaf 26 juni 2012 dienen ook kinderen zelf in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Boekingsbewijs
U boekingsbewijs dient u mee te nemen en te tonen aan de reisleider.

Toegangsbewijs
De toegangsbewijzen van het pretpark worden in de touringcar uitgedeeld aan de hoofdboeker of bij aankomst (afhankelijk van welk pretpark). Deze krijgt u dus niet vooraf toegezonden.

Touringcarbedrijven
Theme Park Travel huurt luxe touringcars in van Slangen touringcars. De luxe touringcars vervoeren u veilig en comfortabel naar uw bestemming. Alle voertuigen worden bestuurd door goed opgeleide chauffeurs, die regelmatig bijgeschoold worden, zodat u kunt rekenen op hun vakbekwaamheid.

Roken in de bus
Wij rijden met rookvrije touringcars het is dus niet toegestaan om tijdens de reis te roken in de bus.
Tijdens de stop(s) die wij maken heeft u uiteraard wel de gelegenheid om in de buitenlucht te roken.

Betalingsvoorwaarden
U dient bij het boeken van u reis de betaling volledig af te ronden. Pas na het afronden van de betaling is u reservering afgerond. Uiterlijk 3 dagen voor vertrek dient het volledige bedrag bij ons binnen te zijn. Indien u dan niet betaald heeft dienen wij de boeking te annuleren. Betalingen in de bus zijn helaas niet (meer) mogelijk. Let op !! Niet afgerond = niet geboekt!

Opstapplaatsen- en tijden
Bij elke reis wordt een apart opstapschema aangemaakt, hierbij kan gebruik gemaakt worden van een wisselpunt. Bij groepen vanaf 10 personen kunt u in overleg een extra opstapplaats creëren, let op: dit is afhankelijk van de rij- en rusttijdenwet, route en de beschikbaarheid. U kunt dit aangeven op het boekingsformulier.

Opstapplaatsen- en tijden zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen/vervallen indien er geen beschikbaarheid is. U wordt dan doorverwezen naar de dichtstbijzijnde beschikbare opstapplaats. In de week voor vertrek ontvangt u een e-mail met hierin de definitieve opstapplaats en –tijd, door de algemene voorwaarden te accepteren geeft u aan dat u hiervan op de hoogte bent. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om hiervan op de hoogte te zijn.

Bus gemist
U dient uiterlijk 15 minuten voor de opgegeven vertrektijd bij de opstapplaats aanwezig te zijn. De bus wacht niet! Mocht u er hoe dan ook niet in slagen en de bus hebben gemist, belt u dan meteen het noodnummer +31 (0) 614 633 888. Theme Park Travel is niet aansprakelijk voor het eventueel missen van de bus gedurende de reis of op rust- en pauzeplaatsen. U kan geen aanspraak maken op schadevergoeding. Ook al zou u de reis naar huis op eigen gelegenheid moeten maken. Mocht de touringcar 10 minuten na de op uw deelnemersbewijs vermelde instaptijd nog niet zijn gearriveerd dan verzoeken wij u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met ons noodnummer +31 (0) 614 633 888.

Mindervaliden
Wanneer u een rolstoel of rollator meeneemt, dient u dit bij u boeking door te geven. Wij gaan er wel vanuit dat u zelfstandig de touringcar in- en uit kan stappen. Rolstoelen en rollators dienen ingeklapt te zijn.

Persoonlijke eigendommen
U bent zelf verantwoordelijk voor uw persoonlijke eigendommen. U mag per persoon alleen handbagage meenemen. Voor kinderen is een kinderwagen toegestaan, u dient dit bij de boeking door te geven. Deze dienen te worden ingeklapt en in de kofferruimte worden opgeborgen tijden de reis. Wij raden u aan om een reisverzekering af te sluiten voor evt. schade, verlies of diefstal van uw bagage, Theme Park Travel kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden. U dient zelf voor een reis- en annuleringsverzekering te zorgen. Doet u geen aangifte op moment van constatering, dan bestaat het risico dat uw verzekeringsmaatschappij uw declaratie niet meer in behandeling neemt en niet overgaat tot vergoeding.

Zitplaatsen in de bus
Het is mogelijk om een voorkeur door te geven, echter is dit nooit een garantie, wilt u dit wel kunt een specifieke stoel reserveren. De kosten hiervan bedragen € 7,50 per stoel.

Conform het besluit personenvervoer is het wettelijk niet toegestaan om meer personen te vervoeren dan het aantal zitplaatsen in de bus. Dit houdt in dat ook voor kinderen 0-3 jaar een eigen zitplaats gereserveerd dient te worden.

Afwijkingen programma & reistijden
Het programma en/of de reistijden kunnen komen te vervallen of gewijzigd worden wegens weersomstandigheden, verkeersomstandigheden of andere oorzaken. Theme Park Travel kan hiervoor geen verantwoording aanvaarden. Vanzelfsprekend zullen wij altijd proberen u een zo goed mogelijk alternatief aan te bieden.

Minimum aantal deelnemers
Het minimum aantal deelnemers is 35 per busreis. Theme Park Travel heeft het recht de reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal deelnemers niet kan worden behaald. U wordt hiervan uiterlijk 1 week van tevoren op de hoogte gesteld. U heeft dan zelf de keuze om te kiezen voor een alternatieve datum of andere reis (bij een meerprijs betaalt u het verschil), wanneer u geen alternatieve datum of andere reis wenst kunt u van ons u geld terug ontvangen, wij boeken dit dan automatisch over naar de hoofdboeker binnen 14 dagen gezien vanaf de oorspronkelijke datum van de reis die u geboekt had.

Annuleringen
Wanneer u de reis annuleert (alleen schriftelijk mogelijk door de hoofdboeker) om wat voor reden dan ook, zijn wij genoodzaakt de reiziger de volgende annuleringskosten in rekening brengen:
– bij annulering vanaf de boekdatum t/m de 28ste kalenderdag vóór de vertrekdag: 25% van het totaalbedrag*;
– bij annulering vanaf de 27ste kalenderdag t/m de 21ste dag vóór de vertrekdag: 50% van het totaalbedrag*;
– bij annulering vanaf de 20ste kalenderdag t/m de 14de dag vóór de vertrekdag: 75% van het totaalbedrag*;
– bij annulering vanaf de 13de kalenderdag tot en met de vertrekdag: Volledige totaalbedrag.

* De annuleringskosten worden berekend over het totaalbedrag.

Prijzen
Alle genoemde prijzen op onze website zijn prijzen per persoon en inclusief btw. Alleen wat onder inclusief staat is inbegrepen. Consumpties, entree gelden (zoals betaalde attracties in pretparken) en andere privé uitgaven zijn niet in de reissom inbegrepen; tenzij anders vermeld.

Kinderkorting
Bij alle parken krijgen kinderen tot een bepaalde lengte of leeftijd korting. U kunt hiervoor een aparte prijs boeken, de voorwaarden staan vermeld bij het boeken. Houdt u rekening dat lengte (gerekend met schoenen aan) en leeftijd bij elk pretpark worden gecontroleerd. Mocht het voorkomen dat u niet de juiste informatie heeft gegeven wordt alsnog de correcte prijs doorberekend naar u.

Reserveren
U kunt voor de reis van uw keuze middels onze website reserveren, boekingen worden behandeld op basis van beschikbaarheid. De reserveringskosten dient u tegelijkertijd met uw betaling te voldoen, deze bedragen € 2,95 per boeking. Wanneer u met meerdere personen tegelijkertijd boekt vormt u een groep. Het adres van de hoofdboeker fungeert dan als correspondentieadres en deze ontvangt dan ook de boekingsbevestiging. Tevens is de hoofdboeker hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele betaling. Op het moment dat u uw gegevens via onze website doorgegeven heeft, beschouwen wij dit direct als een definitieve reservering. Na reservering ontvangt u een bevestiging van de boeking, waarop het gereserveerde staat vermeld inclusief de reissom. Voor alle boekingen geldt dat het bedrag direct in 1 keer moet worden voldaan.

Wijzigingen
Indien u een wijziging wenst voor uw boeking (alleen schriftelijk mogelijk) dan zijn hier wijzigingskosten aan verbonden. Deze bedragen € 5,- per wijziging. Wijzigingen binnen 7 dagen voor vertrek zijn helaas niet mogelijk.

Klacht
Wij doen er alles aan om de reizen naar behoren uit te voeren. Bent u ondanks niet tevreden over de uitvoering van uw reis of over onze service? Dan vernemen wij graag uw ervaringen om een passende oplossing te vinden. Een klacht dient u schriftelijk per post of per e-mail via klachten@themeparktravel.nl binnen 2 weken kenbaar te maken. U ontvangt dan binnen 3 weken een antwoord.

Fouten voorbehouden
Ondanks dat Theme Park Travel de reizen met de grootste zorg heeft samengesteld, kan het toch voorkomen dat er fouten in de teksten en prijzen zijn ontstaan. Aan deze fouten kan en mag men geen rechten ontlenen.

Noodnummer
Het noodnummer van Theme Park Travel is +31 (0) 614 633 888

Informatie en boekingen
Voor meer informatie en/of boekingen neemt u contact op met Theme Park Travel:
Telefonisch 046 423 4200
Op werkdagen van 09:30 – 17:30 uur
Of via internet www.themeparktravel.nl

Theme Park Travel
Potgieterstraat 4
6191 EA Beek
Nederland

Telefoon: 046 423 4200
E-mail: contact@themeparktravel.nl
Internet: www.themeparktravel.nl

KvK: 62797557
Rabobank: NL80RABO0312014635
BIC: RABONL2U